Comenzi si suport telefonic: +40751.535.950 sau pe mail la ionut.velcu@cuvellistudio.ro de luni pana vineri intre 8:30 - 17:00

Ce este pardoseala LVT

Pardoseala LVT sau Luxury Vinyl Tiles este un produs revoluționar, caracterizat prin duritate, rezistență, care oferă o gamă variată de posibilități de design și care se adresează oricărui tip de spațiu, fie el rezidențial, fie comercial. 

Pentru a-i fi conferită durabilitatea, dar în același timp o grosime redusă, pardoseala LVT este realizată din vinil și dintr-o selecție precisă de minerale, alese în urma unor cercetări îndelungate, care sunt supuse unui proces special, ce presupune presarea compozitului mineral și a fibrelor termoplastice prin role speciale și laminarea, pentru a asigura rezistența la apă și pentru a-i crește durabilitatea. 

Pentru că este un produs relativ nou apărut pe piață, foarte multe persoane își doresc să cunoască mai multe lucruri despre avantajele pardoselii LVT, tipurile de designuri disponibile sau materialele din care este realizat. De aceea, în cele ce urmează, vom răspunde la toate aceste întrebări și îți vom oferi o serie de recomandări de produse, mulate pe nevoile tale. 

Tipuri de pardoseală

Clasificarea tipurilor de pardoseală LVT se face în funcție de grosimea stratului de uzură și de tipul de montaj. În continuare, vom aborda fiecare dintre cele două categorii: 

Grosimea stratului de uzură 

Cu toate că pardoseala LVT asigură o rezistență sporită și o mare durabilitate indiferent de grosimea plăcilor, această caracteristică diferă pentru a asigura o experiență de utilizare optimă și o rezistență mai mare în timp, în funcție de intensitatea traficului la care este supusă încăperea în care se instalează.

Avantajele pardoselii LVT

Cu toate că reprezintă un concept nou apărut pe piață, pardoseala LVT câștigă rapid teren și este aleasă atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale. Popularitatea acestor plăci se datorează, cu siguranță, multiplelor beneficii pe care le oferă în orice spațiu interior în care sunt instalate. Iată care sunt cele mai importante: 

Durabilitate sporită 

Mulțumită stratului de bază, care are scopul de a amortiza șocurile, și celui protector UV, care protejează plăcile de uzură și de zgârieturi, pardoseala LVT asigură o durabilitate net superioară celorlalte soluții disponibile pe piață. 

Un transfer termic optim

Plăcile LVT sunt potrivite și pentru persoanele care își doresc instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală, întrucât stratul de bază al acestora este conceput din materiale care asigură un transfer termic excelent. 

Atenuare a zgomotelor 

Pardoseala LVT oferă o performanță acustică superioară și asigură o reducere simțitoare a numărului de decibeli, pentru un spațiu interior care încurajează relaxarea sau concentrarea. 

Rezistență crescută la umiditate și la substanțele chimice

Un alt mare avantaj constă în faptul că LVT este o pardoseală rezistentă la apă, ceea ce o recomandă pentru folosirea în încăperile cu umiditate ridicată. De asemenea, stratul protector oferă o rezistență sporită la pete, dar și în contactul cu substanțele chimice. 

Montare ușoară și rapidă

Dimensiunile reduse ale plăcilor LVT permit manipularea facilă a acestora, prelucrarea ușoară, astfel încât să se ajungă rapid la dimensiunile dorite, și integrarea rapidă în orice spațiu interior, atât timp cât sunt folosite accesoriile potrivite. 


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs